preskoči na sadržaj
vijesti

Obavijest o početku nastave u 2.polugodištu Vijest ima dokument u privitku

Dragi i poštovani učenici i roditelji,

podsjećam  vas da 2.polugodište počinje 18.1. 2021. godine. Nastava za učenike  od 1. do 4.razreda će se odvijati  u školi prema uobičajenom rasporedu,odvoz učenika putnika iz škole će biti u 13:00 sati. Učenici od 5.do 8.razreda do 22.1. nastavu će imati na daljinu  prema novom rasporedu sati  od 18.1.kojeg možete vidjeti u privitku, a razrednici će ga objaviti i na Teamsu.

Svima želim sretan početak nastave u 2. polugodištu i uspješan rad do kraja nastavne godine 2020./2021.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 15. 1. 2021. 08:41

Upute za postupanje u opasnostima, nesrećama i katastrofama Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 14. 1. 2021. 11:05

Jelovnici za siječanj 2021. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 13. 1. 2021. 14:34

Podrška učenicima i roditeljima

Dragi učenici i poštovani roditelji!

Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba izradila je publikaciju i infografike u kojima možete pronaći savjete kako razgovarati s djecom i kako se ponašati u slučaju potresa.

https://www.poliklinika-djeca.hr/wp-content/uploads/2020/12/Djeca-i-obitelji-prije-tijekom-i-nakon-potresa-5MB.pdf

https://www.poliklinika-djeca.hr/aktualno/novosti/smjernice-za-roditelje-potres-kako-si-mozemo-pomoci/

Prenosimo vam i kontakte na koje se možete javiti ukoliko vam je potrebna stručna podrška.

Besplatni jedinstveni broj za psihosocijalnu podršku: 0800 11 88.

Besplatni broj za psihosocijalnu pomoć za karlovačku županiju: 099/73 60 782. Telefonske linije otvorene su 24 sata.

Telefon za pružanje psihosocijalne pomoći u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva i Hrvatske psihološke komore za karlovačku županiju: 091/98 29 725

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 5. 1. 2021. 11:08

Pohvalnica za sudjelovanje na natječaju

Učenici, polaznici izborne nastave Katoličkog vjeronauka, od 1. do 8. razreda sudjelovali su na likovnom natječaju "Crkve našeg grada. Natječaj je organizirala Katolička osnovna škola Šibenik u spomen na blagdan Svi Sveti. Natječajem se želi istaknuti kulturna baština gradova/mjesta, crkvenih građevina i svetaca zaštitinika. Naši učenici poslali su likovne radove na kojima je bila crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije. Škola je ovih dana primila zahvalnicu za sudjelovanje, a mentor učenicima bio je vjeroučitelj Željko Mucić.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 18. 12. 2020. 12:46

Vrijeme darivanja

Učenici OŠ Cetingrad unijeli su duh Božića u prostorije škole. Ukrasili su hodnike i svoje učionice kako bi prosinac - mjesec darivanja učinili što ljepšim.  Bili su  iznimno maštoviti, a svoje prostore ukrasili su i polaznici programa predškole i polaznici  predškolskog odgoja i obrazovanja u našoj školi.

Nastala je prava virtualna izložba razrednih radova koju darujemo roditeljima učenika, a možete je pogledati u  digitalnoj brošuri i fotogaleriji.

Kako bi mjesec prosinac bio uistinu mjesec darivanja pobrinuli su se učenici i djelatnici škole koji se priključili  humanitarnoj akciji Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i prikupili 873,00 kune za nabavu hrane, higijenskih potrepština drva za ogrjev u socijalnoj samoposluzi Hrvatskog Caritasa. Zahvaljujemo svima koji su se uključili u akciju!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 16. 12. 2020. 12:07

Odluka Stožera CZ o izvođenju nastave za učenike OŠ-a Karlovačke županije i odluka ravnateljice Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i učenici,

podsjećam vas da 1. polugodište završava 23.12.2020. godine, a 2. polugodište počinje 18.siječnja 2021. godine.Od 21. do 23.12. nastava će se odvijati na daljinu za sve razrede na temelju Odluke Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije od 14.12.2020. godine.

Očekujem dobru suradnju s razrednicima i ostalim učiteljima!

U privitku su odluke.

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 15. 12. 2020. 14:55

Podsjetnik-Upute za sprečavanje širenja virusa COVID-19 Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 7. 12. 2020. 08:35

Sveti Nikola je posjetio učenike OŠ Cetingrad

Zahvaljujući Općini Cetingrad Sveti Nikola je i ove godine posjetio učenike i polaznike oba predškolska programa u  OŠ Cetingrad poštujući sve epidemiološke preporuke.  Dosadašnjih godina učenici bi ga dočekali svečanom priredbom, a ove godine sveti Nikola, s maskom na licu,  posjetio je učenike u razredima. Dočekan je pjesmom i s velikim veseljem podijelio je poklone.

Ovdje pogledajte fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 4. 12. 2020. 13:22

Profesionalno informiranje - učenici 8. razreda Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici 8. razreda,

u privitku se nalazi informativna  prezentacija  Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Karlovac o izvorima koji vam mogu pomoći u donošenju odluke prilikom odabira budućeg obrazovnog programa.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 27. 11. 2020. 11:58

Za Zemljin spas ja dižem svoj glas

Učenici 1. i 2. razreda u školskoj godini 2019./2020. sudjelovali su na natječaju Školske knjige i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost  "Za Zemljin spas ja dižem svoj glas". Sudjelovali su s crtežima koji predstavljaju planove uređenja školskog dvorišta te se natjecali u kategoriji kojoj je bio motiv Čuvajmo svoj dom. Za njihovo sudjelovanje Osnovna škola Cetingrad je u listopadu ove godine dobila zahvalnicu za sudjelovanje.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 24. 11. 2020. 11:22

Međunarodni dan djeteta

U OŠ Cetingrad, 20. studenoga obilježen je Međunarodni dan djeteta. Obilježili su ga, naši najmanji, polaznici Predškolskog odgoja i obrazovanja sa svojim odgojiteljicama Martinom Golek i Vesnom Bogović, malo veći polaznici programa predškole s učiteljicom Martinom Valentić Bogović  te već odrasli i ozbiljni učenici 2. i 7. razreda sa školskom knjižničarkom Božicom Tominac. U "vrtiću" su gledali prigodni animirani film slagali slagalice, plesali i pjevali. Polaznici "male škole" oslikali su dlanovima drvo koje prikazuje svu djecu svijeta. Učenici drugog i sedmog razreda izradili su plakat i pisali poruke podrške djeci kojima je to potrebno.

Svako dijete je savršeno, predivno, čistog uma i puno dobrote.

Fotografije pogledajte ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 20. 11. 2020. 13:12

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata; Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje Vijest ima dokument u privitku

Od 2020. godine 18. studenoga se obilježava Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje kao državni blagdan i neradni dan. Učenici OŠ Cetingrad obilježili su ga paljenjem svijeća u  utorak 17. studenoga u dvorištu škole te uređivanjem razrednih panoa na satovima razrednih odjela.  Obilježavanje ovog dana ima veliki značaj za našu domovinu i stanovništvo cetingradskog kraja koji je također podnijelo žrtvu progonstva tijekom  Domovinskog rata.  Obilježavanjem odajemo počast svakoj žrtvi, kao zalogu budućnosti, humanosti, praštanja, zajedništva i etičnosti.  Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje je trajno sjećanje na žrtve Domovinskog rata, vojne i civilne, čiji su životi trajno ugrađeni u hrvatsku slobodu.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 17. 11. 2020. 11:31

Međunarodno natjecanje Dabar

Učenici OŠ Cetingrad sudjelovali su na međunarodnom online natjecanju Dabar. Natjecanje je održano 12.10.2020. godine, a sudjelovalo je 13 učenika iz 2., 3., 5. i 8. razreda. Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućio jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja. Iako se rješavanje zadataka temelji na informatici, možete ih rješavati i bez informatičkog predznanja. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga "Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNet-a. Natjecanje podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Ponosni smo što su naši učenici dijelom međunarodnog natjecanja i što ga svojim sudjelovanjem podržavaju.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 12. 11. 2020. 12:44

Dan hrvatskih knjižnica

U OŠ Cetingrad  11. studenoga 2020. godine obilježen je Dan hrvatskih knjižnica pod nazivom Što se u knjižnici radi?. Održane su četiri radionice  u kojima su sudjelovali učenici razredne nastave i učenici  šestog razreda  te su njima obuhvaćeni obrazovni, odgojni, informacijski i kulturni  sadržaji. U prvom razredu  je organizirano čitanje priče Zdenko Slovojed  Željke Horvat-Vukelje te radionica kojoj su rezultat „leteća slova“.  Za polaznike izvannastavne aktivnosti Mali knjižničari organizirana je radionica Operacija u knjižnici -  radionica „liječenja“ knjiga;  učenici su popravljali hrptove knjiga i lijepili korice. Učenici trećeg razreda uživali su u druženju  s djelima pisca Mladena Kušeca; čitane su njegove pjesme iz zbirke pjesama Volim te, poslušali su dio radio-emisije Bijela vrana i  odgledali video projekciju jednog od mnogobrojnih književnih susreta koje je pisac održao. Nastavni sat održan je u čast bogatog života tog velikog pisca i novinara.  U šestom razredu organizirano je informacijsko čitanje s ciljem kritičkog promišljanja o  tekstovima s kojima se učenici susreću.  Pročitana je priča i odgledan animirani film: Fantastične leteće knjige G. Morrisa Lessmorea  Williama Joyce.  Učenici su promišljali o priči u kojoj je glavni lik izgubio svijet kakav je poznavao i pronašao utjehu u knjigama i radu u knjižnici. Učenici su sami došli do zaključka kako se i njihov svijet promijenio „novom normalnom“  epidemiološkom situacijom te  su se kroz vođeni razgovor prisjetili Domovinskog rata koji je promijenio živote njihovim obiteljima 1991. godine u Cetingradu.

Školska knjižnica OŠ Cetingrad dio je velike zajednice hrvatskih knjižnica i učenici su s veseljem sudjelovali  u obilježavanju  i aktivnostima koje im njihova knjižnica nudi.

Fotografije pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 11. 11. 2020. 12:49

Mjesec hrvatske knjige

U OŠ Cetingrad  Mjesec hrvatske knjige  obilježava se u razredima, u skladu s epidemiološkom situacijom.  Ovogodišnji moto Razlistaj se povodom 50. obljetnice  obilježavanja Dana planete Zemlje  usmjerio je obilježavanja na teme očuvanja našeg planeta Zemlje.  Učenicima  razredne nastave je u uvodnom dijelu, u svrhu poticanja čitanja,  pročitana priča  Nikoline Bošnjak  Frka zbog čokoladice koja ima ekološku poruku te su učenici nakon toga kroz razgovor o priči iznosili svoje stavove o potrebi očuvanja prirode i recikliranju otpada. Na kraju učenici su reciklirali: od starog papira izradili su lutku kojom su ukrasili razredni pano.  

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 5. 11. 2020. 13:08

Državna smotra GLOBE

Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola održat će se 30. studenog 2020. Ove godine učenici OŠ Cetingrad pozvani su na državnu Smotru. Školu će predstavljati tročlani tim: Ramiza Munjaković, Dora Bičanić i Maja Lesar koji će pristupiti online rješavanju zadataka u matičnoj školi. Mentorica GLOBE grupe je Ljiljana Panjević. Našim učenicama želimo puno uspjeha.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 26. 10. 2020. 12:18

Svjetski dan pješačenja i kestenijada

Učenici OŠ Cetingrad obilježili su  Svjetski dan pješačenja zajedničkom šetnjom od škole do nogometnog igrališta NK Cetingrad. Cilj obilježavanja je poticanje ekološke svijesti o potrebi očuvanja prirode te propagira pješačenje kao učinkovit i jeftin oblik fizičke aktivnosti namijenjen osobama svih životnih dobi. Učenici su uživali  u svježem zraku i kretanju, a nakon šetnje osladili su se pečenim kestenima koje je ispekao domar Mate. Kako je bilo pogledajte na fotografijama.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 20. 10. 2020. 13:36

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

  Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje  jedno je od ljepših događaja koje obilježavamo u OŠ Cetingrad.  Ove školske godine, zbog epidemioloških mjera ,  svaki razred je zasebno obilježio  Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.  Ponešto zanimljivije bilo je u učionicama razredne nastave gdje su učenici obilježavanju posvetili više sati.   Učenici PŠ Maljevac  organizirali su  integrirani dan tako su obrađivali prigodne književne tekstove i  obradili nastavnu jedinicu vezanu za Dane kruha, a Sat razrednika posvetili su izradi buhtli koje su  i degustirali. Učenici 2. razreda  OŠ Cetingrad  su obilježavali kroz integrirani radni dan pod nazivom  Mijesimo i pečemo koji je obuhvatio čitanje pjesmica i priča o pekarskim proizvodima,  rješavanje matematičkih zadataka, oblikovanje tijesta  i crtanje kruha tušom. Pridržavajući se mjera, unutar razrednog odjela, istraživali su nastanak kruha. Učenici su iz neposrednog iskustva, zabavljeni i oduševljeni praćenjem tijeka nastanka kruha, naučili da je to dugotrajan, ali sladak posao. Učenici 3. razreda posvetili su integrirani radni dan kruhu te su o njemu pisali, pjevali i slikali. Učenici 4. razreda mijesili su i pekli kalupaše i pravili voćnu salatu.

Učenici predmetne nastave prigodno su obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje prezentacijama o povijesti kruha, povijesti obilježavanja i samom nastanku kruha te su izradili prigodne plakate.

Fotografije pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 20. 10. 2020. 09:59

14.10. Nova Odluka Stožera CZ Karlovačke županije Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici, roditelji i kolege učitelji,

u privitku je NOVA ODLUKA o obvezi nošenja maske u školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 15. 10. 2020. 09:17

Svjetski dan učitelja

 Svjetski dan učitelja obilježava se 5. listopada kako bi se ukazalo na značaj obrazovanja i profesije učitelja koji su važni za cjelokupan razvoj društva. Obilježava se u stotinjak zemalja svijeta, a proglasio ga je UNESCO 1994. godine u spomen na 5.10.1966. godine kada je propisana preporuka o Statusu učitelja. Za učitelje ovo je radni dan kao i svaki drugi, ali ipak nešto posebniji, jer im društvo odaje priznanje za predan rad u obrazovanju. 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 5. 10. 2020. 12:51

Predavanje u 1. razredu

U utorak, 29.9. održano je predavanje o ponašanju u prometu koje redovno provodi PU Karlovačka na početku školske godine za učenike 1. razreda. Predavanje je održano putem Zoom aplikacije, prisustvovalo mu je više prvih razreda iz više osnovnih škola Karlovačke županije. Učenici su imali priliku pozdraviti predavača i učenike drugih škola te sudjelovati u predavanju pokazivanjem lijeve i desne strane i odgovorima točno/netočno.  Video edukacija omogućena je iz prostorija Karlovačke županije  koju je održao policijski službenik za preventivu  i sigurnost u cestovnom prometu  Postaje prometne policije Karlovac. Tridesetminutnu edukaciju su pratili učenici prvih razreda 19 osnovnih škola karlovačke županije,  a tom prilikom učenici su saznali više o poslovima prometnog policajca, prometnoj površini (nogostup, kolnik), sigurnom kretanju pješaka nogostupom, kretanju pješaka po kolniku i opasnostima, prelasku kolnika (obilježen pješački prijelaz, obveze pješaka i vozača), prometnim znakovima, semaforu, znacima koje daju ovlaštene osobe, odjeći o uvjetima smanjene vidljivosti i dr.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 29. 9. 2020. 12:22

Odluka stožera Civilne zaštite Karlovačke županije Vijest ima dokument u privitku

15.9.2020.

U privitku je Odluka Stožera civilne zaštite Karlovačke županije o ukidanju obveze nošenja zaštitnih maski u učionicama.

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 16. 9. 2020. 08:09

Obavijest roditeljima o početku provedbe obveznog programa predškole 2020./2021.

Obavijest roditeljima o početku provedbe obveznog programa predškole

Prema čl.23.a  Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju, program predškole obvezan je za svu djecu u godini dana prije polaska u osnovnu školu.

Obavještavamo roditelje da  djecu rođenu od 1.4.2014.godine  do 31.3.20145 godine TELEFONOM prijave   u našu Školu jer će Škola provoditi program predškole od 1.10.2020. do 31.5.2021.godine, 2 puta tjedno po 3 školska sata, od 12:30 sati do 15:00 sati.

Prijava treba sadržavati : ime i prezime djeteta, datum rođenja, ime  roditelja, adresu i broj mobitela. Sve ostalo roditelji će školi-voditeljici programa predškole dostaviti na početku provedbe programa.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 14. 9. 2020. 10:26

Pismo ministra Radovana Fuchsa na početku nastavne godine 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Drage učenice i učenici,

 zadovoljstvo mi je što vas mogu pozdraviti na početku ove nastavne godine te vam zaželjeti dobrodošlicu u školu. Želim vam školovanje koje će vas

svaki dan obogaćivati znanjem i međusobnim razumijevanjem, školsko ozračje protkano prijateljstvom i poštovanjem te učitelje i nastavnike koji će vam, zajedno s roditeljima, svojim primjerom biti istinska potpora u učenju i u izboru ispravnoga puta.

NASTAVAK JE U PRIVITKU.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 8. 9. 2020. 10:33

Karlovačka županija-Pismo uz početak nastavne godine 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 7. 9. 2020. 14:24

Dodatne upute roditeljima i učenicima uz početak nastave u školskoj godini 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani,

u privitku su 3 dokumenta: raspored sati za predmetnu nastavu,kalendar rada  2020./2021. i Interne upute za roditelje, učenike i učitelje te ostale zaposlenike škole!

1.nastavni dan-7.9.

Razrednici  dočekuju učenike i nakon dezinfekcije obuće i ruku odlaze do garderobe gdje se preobuvaju i odlaze u učionicu i skidaju maske, pokazuju bilježnice s izmjerenom temperaturom kod kuće.

 

Od 8.9. nadalje

Učitelji koji imaju 1. sat dočekuju učenike i nakon dezinfekcije obuće i ruku odlaze do garderobe gdje se preobuvaju i odlaze u učionicu i skidaju maske, pokazuju bilježnice s izmjerenom temperaturom kod kuće.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 4. 9. 2020. 14:31

Obavijest roditeljima i učenicima uz početak nove nastavne godine Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i učenici,

obavještavam vas da nastava počinje 7.rujna u 8:30 sati.Učenici putnici autobuse će s maskama čekati u uobičajeno vrijeme.Samo prvvog nastavnog dana nastava će trajati za sve učenike do 11:30 sati, a o vremenu do 11.9. 2020.ćemo 7.9.obavijestiti učenike.

Prvog nastavnog dana učenici će u školi dobiti hranu, a razrednici će im podijeliti udžbenike, zato neka svi donesu torbe. Tijekom 1.tjedna svaki će učenik od Karlovačke županije dobiti i 2 perive maske.

U privitku su Upute HZJZ i MZO-a. Molim vas obvezno sve pročitati!

Radujmo se ponovnom susretu u školi!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 1. 9. 2020. 09:27

Obavijest roditeljima djece predškolske dobi o početku rada predškolskog programa u OŠ Cetingrad

Poštovani roditelji zainteresirani za upis djece u program redovitog predškolskog odgoja,

obavještavam vas da predškolski program za djecu od navršne 3 godine života do polaska u školu pri OŠ Cetingrad počinje 7.9. 2020. kad i nova nastavna godina za učenike.Na poveznici  http://os-cetingrad.skole.hr/program_pred_kole je JAVNI POZIV i ostalo potrebno za upis djece koji će trajati od 11.8. do 25.8.2020.

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 10. 8. 2020. 13:08

Popis drugih obrazovnih materijala (radne bilježnice) Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalazi popis drugih obrazovnih materijala (radne bilježnice) koje prate udžbenike koji će se u OŠ Cetingrad koristiti u školskoj godini 2020./21. Udžbenici su za sve učenike besplatni, a druge obrazovne materijale (radne bilježnice i atlas za 5. razred)  učenici odnosno roditelji moraju sami nabaviti.

Popis drugih obrazovnih materijala je priložen po razredima, a za učenike koji nastavu pohađaju uz prilogodbu naznačeno je uz razred PP (npr. 5. razred PP).

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 13. 7. 2020. 10:31

Slavini mladi akvarelisti

Učenici 3. razreda: Josip Medved, David Matić, učenica 1. razreda Nikol Matić te učenici 6. razreda  Mario Obrovac, Kristijan Neralić i Leo Žalac likovnim radovima sudjelovali su na 6. međunarodnom likovnom natječaju "Slavini mladi akvarelisti". Natječaj je susret dječjega likovnog stvaralaštva organiziranog u spomen znamenitoj ozaljskoj umjetnici Slavi Raškaj. Tema ovogodišnjeg natječaja bilo je stablo, a zadana likovna tehnika, naravno, akvarel. Naši učenici i njihove mentorice, učiteljica Ivana Škrtić Ribar i učiteljica razredne nastave Danica Plivelić, dobili su pohvalnice za uspješan i kreativan likovni rad. 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 6. 7. 2020. 08:15

Škole za Afriku

I ove školske godine učenici OŠ Cetingrad učenici i djelatnici OŠ Cetingrad uključili su se projekt UNICEF-a Škole za Afriku -  prikupljanje sredstava za djecu na otoku Madagaskar. Nismo imali prilike prikupljati sredstva od učenika i roditelja zbog epidemiološke situacije, ali održali smo edukativne radionice i maskenbal kojem je tema bila Afrika. Na kraju, odvojili smo dio sredstava (500,00) od prodaje božićnih ukrasa - rad članova Učeničke zadruge Jabuka i uplatili za pomoć djeci na otoku Madagaskar. Od Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj primili smo riječi zahvale koje možete pročitati u nastavuku.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 24. 6. 2020. 10:35

Pohvala za literarni rad Vijest ima dokument u privitku

Osnovna škola "Matija Gubec" iz Tavankuta organizira međunarodni nagradni literarni, novinarski i likovni natječaj "Bogatstvo različitosti" za učenike osnovnih škola. Na natječaju je ove godine sudjelovala učenica 7. razreda OŠ Cetingrad Ramiza Munjaković  pod mentorstvom vjeroučitelja Admira Muhića te  je pohvaljena za literarni rad. Natječajem  „Bogatstvo različitosti“  želi se potaknuti djecu na raspravu o temama suživota s drugima i drukčijima te razvijanje solidarnosti.

Literarni rad učenice Ramize Munjaković MOJE PRIJATELJSTVO, SLUČAJ-NO (english) možete pročitati u privitku.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 4. 6. 2020. 12:23

Odluka MZO-a o početku i završetku nastavne godine 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i učenici, u privitku je odluka MZO-a o početku i završetku nove nastavne godine 2020./2021.

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 20. 5. 2020. 13:43

11. gradsko natjecanje Crvenog križa Slunj

U OŠ Cetingrad, 7.3.2020. godine održano je 11. gradsko natjecanje mladih Crvenog križa Slunj. Natjecanje je održano u kategoriji pomlatka gdje su se natjecale ekipe učenika OŠ E. Kvaternika Rakovica, OŠ Slunj i OŠ Cetingrad te u kategoriji mladeži gdje su se natjecale dvije ekipe SŠ Slunj. Natjecanje je otvorila ravnateljica Crvenog križa Slunj Mirjana Puškarić, a natjecateljima su se, kao domaćini, obratile ravnateljica OŠ Cetingrad i načelnica Općine Cetingrad Marina Kalić. U kategoriji pomlatka prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ Cetingrad koju su činili učenici 8. razreda: Marija Kučinić, Karlo Bogović, Luka Bogović, Filip Cindrić i Luka Medved, a u kategoriji mladeži ekipa SŠ Slunj koju su činili učenici 4. razreda: Igor Tominac i Tomislav Vuković te učenici 1. razreda: Lea Cindrić, Tea Cindrić i Toni Tominac. Mentor učenicima obje ekipe je učitelj i profesor TZK Marinko Tominac. 

Ekipa OŠ Cetingrad u kategoriji pomlatka i ekpa SŠ Slunj predstavljat će Gradsko društvo CK Slunj u Karlovcu na međužupanijskom natjecanju Karlovačke i Gospićko-senjske županije.

Fotografije pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 9. 3. 2020. 09:00

Održano 62. županijsko natjecanje Mladih tehničara

 U petak 6. ožujka 2020. u OŠ Švarča održano je 62. natjecanje Mladih tehničara. Ukupno je sudjelovalo 121 učenika u 12 kategorija. Učenik naše škole Luka Bogović, 8.r. natjecao se u kategoriji H – robotika i osvojio 3.mj.! Luka već dvije godine pohađa radionice robotike u sklopu projekta KARADDAR za darovite koje se održavaju svake druge subote u Zajednici tehničke kulture Karlovac.

Na natjecanju su sudjelovali još Maja Lesar, 6.r. iz graditeljstva, Ramiza Munjaković, 7.r. iz strojarskih konstrukcija, Sandi Ogrešević,7.r. iz obrade materijala, Marija Kučinić, 8.r. iz fotografije i Karlo Bogović, 8.r. iz elektrotehnike.

Čestitamo svima i mentorici Elviri Špelić Vidović,mag.ing. koja ih je pripremala za natjecanje.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 8. 3. 2020. 10:09

Održan izlučni krug Međunarodnog Hippo natjecanja iz engleskog jezika

U petak, 21.2.2020. u našoj je školi prvi put provedeno međunarodno natjecanja iz engleskog jezika pod nazivom 8th International English Language Olympiad.

Pod geslom English Without Borders (Engleski bez granica) organizatori natjecanja Global Input i Global Hippo Association žele promovirati učenje engleskoga jezika, poticati suradnju i natjecateljski duh među mladima i učiteljima, njegovati međukulturalnu razmjenu, toleranciju i stvaranje prijateljstava.

Natjecanje se organizira za učenike od 6-19 godina u čitavom svijetu. Učenici koji žele sudjelovati, rješavaju testove u 3 dijela; slušanje s razumijevanjem, čitanje s razumijevanjem i uporaba jezika.

Natjecanje se provodi u 3 kruga. Prvi krug je izlučni krug koji se održao kod nas i u zemljama Europe 21.2.2020., a mogli smo ga održati i 22.2.2020., dok se u ostatku svijeta održavao 7. i 8. veljače.

Rezultati izlučnog kruga bit će objavljeni najkasnije do 17.3.2020. Najuspješniji idu u polufinale koje će se u Europi održavati 27. i 28. ožujka, a potom 150 najboljih odlaze u finale koje će biti održano u Lido di Jesolo (Venezia), Italija od 15.do 17.svibnja 2020.

Učenici naše škole u velikom su se broju odazvali natjecanju. Hippo Little je natjecanje za uzrast učenika 1, 2., 3.razreda,  a u našoj školi  je bilo 9 natjecatelja. U skupini Hippo1 za učenike 4. i 5. razreda sudjelovalo je 5 učenika, Hippo 2 za učenike 6.razreda 3 učenika te Hippo 3 za učenike 7. i 8. razreda u kojem je sudjelovalo 8 učenika. Iza natjecanja, mišljenja učenika su bila podijeljena, no većina se izjasnila da testovi nisu bili preteški.

Nestrpljivo očekujemo rezultate ovog kruga i nadamo se polufinalu.                                                       

  :: opširnije :: 


objavio: Renata Bahorić  datum: 21. 2. 2020. 08:22

Županijski prvaci u stolnom tenisu

U OŠ Grabrik u Karlovcu, 19.2.2020. godine održano je Županijsko natjecanje učenika osnovnih škola u stolnom tenisu.  U konkurenciji učenika sudjelovalo je 6 ekipa osnovnih škola, a  ekipa OŠ Cetingrad osvojila je 1. mjesto  Drugo mjesto osvojila je ekipa OŠ Žakanje i  treće OŠ Dragojla Jarnević Karlovac. 

Ekipu učenika OŠ Cetingrad čine:  Filip Obrovac - 8. razred, Karlo Bogović - 8. razred i Anton Radočaj - 7. razred. Mentor ekipe je učitelj TZK Marinko Tominac.

Našu ekipu očekuje odlazak na državno prvenstvo  koje će se održati u svibnju u Poreču gdje će predstavljati Karlovačku županiju. Čestitamo na uspjehu i sretno u Poreču!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 2. 2020. 14:05

Donacija Zaklade Rehobot

Zakladu Rehobot na Srebrnjaku u Zagrebu vodi sestra Antonietta Petrosini koja je intenzivno pomagala školi u opremanju kuhinje te u prvim godinama povratka nakon progonstva, sve do 2003. godine financirala ili sufinancirala prehranu učenika u školi. Sa suradnicima nas je posjetila 4 puta. Kad smo se donekle skućili, rekla je da ima potrebitijih od nas s čime smo se svi složili i zaželjeli  joj da uspješno pomaže pojedinim školama u Bosni i Hercegovini.

Od 2008. godine smo 3 puta posjetili sestru Antoniettu Petrosini u Zagrebu, inače profesoricu francuskog i talijanskog jezika.Veoma se zanimala za naš kraj.

Od 2010. godine povremeno učenicima o Božiću i Uskrsu pošalje slatkiše.

Ovaj tjedan nas se opet sjetila. Gospodin Mario Mesić je u utorak dovezao čokolade, marmeklade, kemijske i obične olovke, malo nove odjeće  i prekrasnu obuću za djevojčice, ali samo broj 37. Kolektiv je zahvalan sestri Antonietti i njenom timu na ovoj donaciji koja je neizmjerno razveselila učenike. Želimo joj uspješan i kreativan  humanitarni rad te  dobro zdravlje.Mariu zahvaljujemo na besplatnom prijevozu "sestrine pošiljke" uz napomenu da je sestra Antonietta i ovaj put po njemu  poslala hvalevrijednu donaciju i Dječjem vrtiću Slunj.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 19. 2. 2020. 12:55

Donacija Udruge za zaštitu okoliša i prirode i zahvalnica za sudjelovanje Vijest ima dokument u privitku

Udruga EKO PAN  i Šumek početkom 12. mjeseca 2019. godine  su objavili poziv za sudjelovanje u natječaju “Reciklirano drvce”.Cilj natječaja bio je izraditi Božićnu jelku, od 1m do 1,5 m, korištenjem isključivo starih, odbačenih i rabljenih stvari.

Kreativna skupina učenika naše škole pod vodstvom učiteljice Danice Plivelić je poslala drvce izrađeno od velikih zelenih plastičnih boca ukrašeno nakitom od plastike i papira.Škola je za sudjelovanje dobila zahvalnicu i 7 vrijednih knjiga za knjižnicu te 2 platnene vrećice s logom Udruge.

Hvala našoj Kreativnoj skupini na kreativnosti i marljivosti, a UDRUZI EKO PAN  na zahvalnici i donaciji.

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 12. 2. 2020. 10:59

DONACIJSKI PROGRAM „KU-KUC! PRIČA JE UNUTRA“

Javljanjem na donacijski natječaj „KU-KUC! PRIČA JE UNUTRA“  Centra za psihološku podršku i razvoj „Pričaj mi“ Osnovnoj školi Cetingrad darovane su dvije kutije didaktičkog pomagala u kojima se nalazi knjižica s pričama i lutke koje prate priče. Posebnost ovom  didaktičkom pomagalu daje suradnja u njegovom  stvaranju  s organizacijama civilnog društva:   Udruga Kamensko koja okuplja nekadašnje radnice propale tvornice Kamensko,    Udruga Ozana koja osnovana s ciljem poboljšanja kvalitete života osoba s inveliditetom,     Udruga Srce Rijeka koja se bavi aktivnostima usmjerenim na poboljšanje kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama te Socijalna zadruga Pružimo ruke koja zapošljava teže zapošljive socijalne skupine.   Didaktičko pomagalo „Ku-kuc! Priča je unutra“ koristit će se u izvođenju predškolskog programa, izvannastavnim aktivnostima: Mali lutkari,  Dramsko-recitatorska skupina, Mali knjižničari te u redovnoj nastavni učenika rane školske dobi. Veselimo se aktivnostima uz „KU-KUC! PRIČA JE UNUTRA“

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 28. 1. 2020. 10:41

Sigurnost djece na internetu - preporuka

Poštovani roditelji!
Uobičajena je postala svakodnevna upotrebe interneta od strane naše djece. Iako često internet koristimo u edukativne svrhe, svjesni smo i neprimjerenih sadržaja ili ponašanja kojima djeca na internetu mogu biti izložena. U tu svrhu, u suradnji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti i Hrvatske pošte, pokrenut je program Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija. Više informacija o programu, dostupnim brošurama i videima možete potražiti na sljedećim poveznicama.
http://bit.lyHAKOM1
http://bit.lyHAKOM4
http://bit.lyHAKOM5

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 3. 12. 2019. 11:45
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

E - dnevnik

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 25. 11. 2011.

Ukupno: 274691

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča

Forum

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
preskoči na navigaciju