preskoči na sadržaj
vijesti

Diploma Osnovnoj školi Cetingrad Vijest ima dokument u privitku

Obradovala nas je diploma koju je našoj školi dodijelio Hrvatski zavod za javno zdravstvo u sklopu projekta Živjeti zdravo. Zajedno su ju zavrijedili učenici, učitelji, roditelji i djelatnici naše škole sudjelujući u proslavi drugog nacionalnog Tjedna školskog doručka koji se obilježavao od 11. do 15. listopada 2021. godine. 

U Tjednu školskog doručka u školi smo poslužili jedan novi povrtni doručak za sve učenike. To je bio svježi krem sir s naribanom mrkvom.

Učenici razredne nastave su se počastili kašastim sokovima (smoothiejima) u dvije varijante: povrtni i voćni smoothie. Povrtni i voćni smoothie bili su od svježeg i domaćeg voća i povrća kojeg su iz svojih vrtova donijeli učenici, učiteljice, ravnateljica i školska kuharica. Upravo su tako učenici mogli vidjeti kako vrijedne ruke njihovih majki i baka brinu o vrtovima koji daju zdrave domaće proizvode.

Učenici novinarske skupine intervjuirali su školsku kuharicu te smo transkript razgovora izložili na oglasnoj ploči škole, a o istome će učenici izvijestiti i na radijskoj emisiji „Veliki odmor“ na lokalnoj radio postaji Radio Slunja. 

Na satovima razrednika realizirana je tema „Tanjur pravilne prehrane“ te se učenike upoznalo s edukativnim brošurama „Prehrambene smjernice za niže i više razrede osnovnih škola“. 

Uključivanjem u ovaj projekt uvjerili smo se da se zaista zdrave radne navike moraju usađivati od najranije životne dobi te se njegovati u školi kao odgojno – obrazovnoj instituciji te u obitelji kao primarnoj društvenoj zajednici.

Bilo nam je vrlo poučno, krativno i zabavno te je ova diploma pokazatelj suradnje i posvećenog rada na temu pravilne prehrane naših učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Lukač  datum: 1. 12. 2021. 11:36

ŠKOLSKA SHEMA 2021./2022.

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 24. 11. 2021. 13:47

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. u OŠ Cetingrad organizirane su razredne aktivnosti te  je škola i ove godine  organizirala paljenje svijeća u okviru projekta I u mom gradu Vukovar svijetli.  Na razrednim aktivnostima učenici su pričali o Vukovaru, gledali video zapise iz tog  vremena i filmove o tom vremenu, likovno se izražavali te je uređen prigodni pano. Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježava se u znak zahvalnosti Vukovaru i ljudima koji su ga branili, jer su svojim herojstvom i požrtvovnošću otvorili Hrvatskoj put  prema slobodi i neovisnosti.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 17. 11. 2021. 13:06

Svjetski dan tolerancije

Svjetski dan tolerancije u Osnovnoj školi Cetingrad obilježen je sudjelovanjem na natječaju Oboji svijet koji provodi Forum za slobodu odgoja i razrednim aktivnostima. Učenici 3., 5. i 6. razreda sudjelovali su na školskoj razini natjecanja Oboji svijet s likovnim radovima te s video uratkom Mi smo isti  koji će prema odluci školskog povjerenstva  predstavljati Osnovnu školu Cetingrad na sljedećoj razini natječaja.  Od razrednih aktivnosti ističemo učenike 2. razreda koji su  zajedničkim trudom izradili plakat o toleranciji i učenike 1. razreda koji su  kroz priču  upoznali riječ tolerancija te da je dogovor temelj dobre suradnje. 

 Cilj obilježavanja Svjetskog dana tolerancije je poštivanje i uvažavanje različitosti među grupama i pojedincima te nadograđivanje pozitivnog ozračja u našoj školi. Video Mi smo isti  pogledajte na poveznici.  

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 16. 11. 2021. 13:19

Međunarodno natjecanje Dabar

Učenici  OŠ Cetingrad, u četvrtak 11.11.2021. godine, sudjelovali  su na međunarodnom natjecanju Dabar. Dabar je natjecanje koje se provodi online, održava od 2016. godine, a naši učenici sudjeluju od 2018. godine. Natjecanjem se promiče informatičko i računalno razmišljanje s tim da  u izradi zadataka sudjeluju i hrvatski učitelji.  Ove školske godine  na natjecanju su sudjelovali učenici  razredne nastave: Dorijan Strmota i Laura Medved  iz drugog razreda te iz trećeg razreda učenice Nikol Matić, Lucija Paulić i Ema Tominac. Koordinator natjecanja u OŠ Cetingrad je školska knjižničarka.  Svi su postigli dobre rezultate, a najbolji školski rezultat ima Dorijan Strmota za 2. razred u kategoriji MikroDabar (1.i 2. razred) i Nikol Matić za 3. razred u kategoriji MiliDabar (3. i 4. razred). 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 12. 11. 2021. 09:33

Školski rezultati natječaja Oboji svijet

Na natječaj Oboji svijet koji je raspisan u našoj školi,  prijavili su se učenici 5. i 6. razreda s dva uratka: Mi smo isti - video uradak - učenici 5. i 6. razreda; mentor Admir Muhić, vjeroučitelj te pojedini likovni radovi na temu tolerancije također učenika 5. i 6. razreda, mentori Željko Mucić, vjeroučitelj i Admir Muhić, vjeroučitelj

Povjerenstvo u sastavu Božica Tominac, Danica Plivelić i  Zorka Cindrić odlučilo je da na natječaj Foruma za slobodu Oboji svijet pošalje video uradak učenika 5. i 6. razreda  Mi smo isti - mentor Admir Muhić, vjeroučitelj.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 11. 11. 2021. 14:43

Udruga Pragma - poziv na skup: "Smrt voljenih osoba", 22. 11. 2021., od 14 do 16 sati (ONLINE događanje).

Poštovani ravnatelji i ravnateljice,
drage kolegice i kolege,
 
povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, a unutar programa usmjerenih potpori obiteljima, udruga Pragma u ponedjeljak 22. 11. 2021. godine, od 14 do 16 sati, organizira online skup s temom: „Smrt voljenih osoba“. Sudjelovanje je besplatno, a potrebna je prethodna registracija putem obrasca: https://forms.gle/ELQugZkz4pezERiZ9. Prijavljeni sudionici će na dan događanja dobiti poveznicu za sudjelovanje. 
U prilogu dostavljamo poziv za Skup te Vas molimo da informaciju o održavanju proslijedite svojim zaposlenicima, suradnicima, kao i na mrežnim (društvenim) stranicama. Zajedno rušimo tabu teme u našem društvu kako bismo pomogli našoj djeci i mladima!
S poštovanjem,
                                                Nedjeljko Marković, dipl. soc. radnik
                                        predsjednik- UDRUGA PRAGMA Teslina 13, 10000 Zagreb
  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 11. 11. 2021. 13:51

Besplatne lutkarske radionice_Peđa Gvozdić

Poštovani roditelji i učenici, škola je dobila obavijest o besplatnim online radionicama   za učenike do kraja školske godine.Preporučujemo ih!

Upute su u nastavku!

Javljam Vam se s daljnjim informacijama o našim besplatnim radionicama koje smo osmislili u svrhu napretka kreativnosti i obrazovanja Vaših učenika. U sklopu projekta ,,Spoji se u umjetnost, priključi se u kulturu'' koji provodi udruga Carpe Diem iz Karlovca organizirali smo niz aktivnosti i radionica.
Čast mi je pozvati Vas i Vaše učenike da se priključite i da sudjelujete u lutkarskim radionicama koje vodi naš poznati kazališni glumac Peđa Gvozdić. Cilj radionica je poticanje i razvijanje kreativnosti djece. Iz tog su razloga radionice besplatne te su koncipirane online kako bi se što više polaznika moglo uključit.
U prilogu Vam šaljem link s obrascem za prijavu:
 
 
Navedena radionica će se provoditi tijekom cijele školske godine utorkom u vremenu od 18:00 do 19:00 sati. Za sva daljnja pitanja stojim Vam na raspolaganju. 
Zahvaljujem Vam se na Vašem vremenu te se veselim budućoj suradnji s Vama i Vašim učenicima.
 
Lijep pozdrav,
Lucija Prstec Smolčec
Voditeljica projekta ,,Spoji se u umjetnost, priključi se u kulturu''
 
CARPE DIEM CarpeDiem.hr 
Udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih
 
Vrbanićev perivoj 4 | 47000 Karlovac | CROATIA  
  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 10. 11. 2021. 12:44

Poklon u znak zahvalnosti

Učenici PŠ Maljevac i njihova učiteljica Ivana Palaić u znak zahvalnosti za sudjelovanje na likovnom natječaju "Za svako dijete - osmijeh" dobili su knjigu Poštanske marke Republike Hrvatske 1991.-2011.  Natječaj je bio raspisan za odabir likovnog rješenja za poštansku marku "Za svako dijete-osmijeh", a sudjelovale su 174 škole s 916 učeničkih radova. Najuspješnije radove možete pogledati na poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 9. 11. 2021. 10:59

DOPUNA Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022.

Poštovani roditelji i učenici, na poveznici

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022.

                                              su upute 

za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 8. 11. 2021. 11:17

JELOVNICI ZA STUDENI 2021. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 5. 11. 2021. 10:18

Odluka o načinu izvođenja nastave 4.i 5.11.2021. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

u ponedjeljak 1.11. je državni blagdan SVI SVETI, 2. i 3.11. je JESENSKI ODMOR, a nastava počinje  4.11.

 Prema odluci Županijskog stožera 4. i 5.11. odvijat će se na daljinu od 1. do 8. razreda.

U privitku je ODLUKA.

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 29. 10. 2021. 09:16

Posjet policije 1. razredu

Učenike 1. razreda OŠ Cetingrad, u ponedjeljak 25.10.2021., posjetili su djelatnici PP Slunj u okviru preventivnog programa sigurnosti učenika u prometu. Nakon predavanja učenici su imali priliku razgledati policijski auto i opremu koju posjeduje.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 25. 10. 2021. 18:06

Natječaj "Oboji svijet"

Organizator natječaja Oboji svijet je naša škola/ustanova, u suradnji s Forumom za slobodu odgoja, a namijenjen je svim našim učenicama i učenicima. Natječaj se organizira u svrhu prihvaćanja, poštivanja i razumijevanja različitosti, promoviranja nenasilja, mirnog rješavanja sukoba, izgradnje mira, odgoja za mir i interkulturalizam, poštivanja ljudskih prava te poticanja kritičkog, kreativnog i inovativnog promišljanja učenika i učenica o navedenim temama.

 Na natječaj u našoj školi mogu se prijaviti radovi u kategorijama: fotografija, strip, plakat, priča, pjesma, video uradak, školski projekt te ostali načini kreativnog izražavanja. Tijekom natječaja odabiru se najbolji radovi u pojedinim kategorijama Natječaj u našoj školi otvoren je od  25.10 -  10.11. 2021.. Unutar tog razdoblja radovi trebaju biti izrađeni, zatim predstavljeni na školskoj izložbi (u prostoru škole ili na mrežnoj stranici škole).

Školska Oboji svijet komisije će odabrati najbolje radove te ih proslijediti  Forumu za slobodu odgoja.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 22. 10. 2021. 14:35

Terenska nastava - Karlovac

U okviru realizacije terenske nastave učenici razredne nastave OŠ Cetingrad i PŠ Maljevac, 18. listopada,  posjetili su Karlovac. Posjetili su Gradsko kazalište Zorin dom, Gradsku knjižnicu Ivan Goran Kovačić i prošetali starom jezgrom grada. Učenici su u kazalištu odgledali lutkarsku predstavu Na tragu koja ih je poučila o održavanju voda te ih podsjetila na četiri rijeke naše županije Koranu, Dobru, Kupu i Mrežnicu te stanovnike - ribe koje žive u njima.  Nakon predstave učenici su posjetili GK I. G. Kovačić te upoznali knjižnične odjele uz vodstvo ljubaznih knjižničara. Posjetili su  informativni, stručni, glazbeni i dječji odjel, a knjižničari su objasnili kakav knjižni fond ima koji odjel i kojim se sve djelatnostima, uz posudbu knjiga, bave.  Posebno zanimljiva bila je "bolnica" za knjige gdje su upoznali djelatnicu, koja je po zanimanju knjigoveža i koja restaurira knjige. Nakon kratkog odmora, učenici su prošetali do stare jezgre grade do "zvijezde"- karlovačke tvrđave,  obišli Trg bana Jelačića i Radićevu ulicu.

Fotografije pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 19. 10. 2021. 12:17

Kestenijada i Dan pješačenja

U petak, 15. listopada održan je već tradicionalni Dan pješačenja i svima slasna kestenijada. Učenici su prošetali do nogometnog igrališta te su po povratku uživali u pečenim kestenima koje su ispekli domar Ivica i učitelj Marinko. Cilj obježavanja Dana pješačenja je poticanje ekološke svijesti o potrebi očuvanja prirode te se propagira pješačenje kao učinkovit i jeftin oblik fizičke aktivnosti namijenjen osobama svih životnih dobi. Uživanje u pečenim kestenima, koje su učenici sami nabrali u šumi,  slastan je dodatak obilježavanju Dana pješačenja.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 15. 10. 2021. 13:52

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine u listopadu kako bi se pridonijelo odgoju i obrazovanju o zdravoj prehrani i podigla svijest o ekološkoj poljoprivredi. Ove godine učenici i njihovi razrednici u OŠ Cetingrad obilježili su Dane kruha 11. listopada u svojim razredima. Prigodno su ukrasili panoe i napravili izložbe jesenskih plodova i  kruha, savijača, domaćih kolača. Najbolje od svega je što se ta izložba može degustirati, razmijeniti recepti i uvijek probati nešto novo. Učenici i učitelji posebno uživaju u obilježavanju Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje!

Fotografije se nalaze u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 13. 10. 2021. 09:06

Tjedan školskog doručka Vijest ima dokument u privitku

Naši učenici i učitelji, kuharica, ravnateljica i stručni suradnici priključili su se proslavi "Tjedan školskog doručka" koji se obilježava od 11. do 15. listopada. Sudjelovali su  u zanimljivim aktivnostima, a nit vodilja ovog tjedna bit će podići kod učenika svijest o važnosti zdrave prehrane te konzumaciji povrća.

U prilogu je dostupan vrlo koristan informativni tekst upravo o tome kako povećati konzumaciju povrća kod djece.

Fotografije pogledajte u galeriji.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Lukač  datum: 11. 10. 2021. 10:40

Međunarodni dječji tjedan

Dječji tjedan je tradicionalna manifestacija posvećena djeci koja se pod motom “Ljubav djeci prije svega” održava u prvom tjednu mjeseca listopada posebno osmišljenim sadržajima. Obilježili smo Dječji tjedan izradom voćne salate voćem koje su učenici donijeli.

Voćna salata je "planula", a učenici oduševljeni istom, kažu da je SJAJNA!
 
Ivana Palaić,
učiteljica RN PŠ Maljevac
  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 8. 10. 2021. 12:43

JELOVNICI ZA LISTOPAD Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 1. 10. 2021. 09:50

E-potvrde o školovanju za učenike

 

Učenici i roditelji od sada mogu samostalno izraditi potvrde o statusu učenika.
Za pristup potvrdama otvorite poveznicu https://potvrde.skole.hr/login 

Učenici se prijavljuju putem @skole.hr računa.  

Roditelji se prijavljuju putem sustava e-Građani.

Nakon prijave, otvara se novo sučelje. Odaberite ”izdaj potvrdu” i svrhu zbog koje vam je potvrda potrebna. Potvrdu je moguće preuzeti odabirom ikone ”moje potvrde”.

 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 23. 9. 2021. 13:04

Dan europske baštine

Učenici 4. razreda, u školskoj knjižnici, obilježili su Međunarodni dan kulturne baštine i Dan europske baštine  Tom prigodom učili su o nematerijalnoj kultunoj baštini Republike Hrvatske koja je pod zaštitom UNESCO-a.

Na poveznici pogledajte njihove radove.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 23. 9. 2021. 12:53

Obavijest roditeljima o početku provedbe obveznog programa predškole

Prema čl.23.a  Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju, program predškole obvezan je za svu djecu u godini dana prije polaska u osnovnu školu.

Obavještavamo roditelje da  djecu rođenu od 1.4.2015.godine  do 31.3.2016. godine  prijave   u našu Školu jer će Škola provoditi program predškole od 1.10.2021. do 31.5.2022.godine, 2 puta tjedno po 3 školska sata.

Prijava treba sadržavati: ime i prezime djeteta, datum rođenja, ime  roditelja, adresu i broj mobitela. Sve ostalo roditelji će školi-voditeljici programa predškole dostaviti na početku provedbe programa.

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 16. 9. 2021. 13:39

Novi raspored za učenike od 5.do 8.r. od 20.9.2021. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 16. 9. 2021. 10:58

Hrvatski olimpijski dan - 10. rujna

Učenici OŠ Cetingrad obilježili su Hrvatski olimpijski dan sportskim zabavnim igrama na školskom igralištu. Podijeljeni u dvije skupine natjecali su se učenici razredne nastave te učenici predmetne nastave, pod budnim okom učitelja TZK i učiteljica razredne nastave. Zabavne igre nošenja krumpira u žlici, kuglanja s nogometnom loptom, gađanja koša unatrag, trčanje s loptom u paru  zabavili su sve sudionike, a natjecatelji se se morali dobro potruditi. U igrama su svi bili odlični, proglašeni su i pobjednici, ali nećemo ih isticati,  jer  geslo olimpijskih igara je: VAŽNO JE SUDJELOVATI!

Hrvatski olimpjski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen je datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, opće je prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

Fotografije pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 10. 9. 2021. 09:05

Prvi dan škole - 6.9.2021.

Prvog dana nastavne 2021./2022. školske godine učenici OŠ Cetingrad okupili su se na školskom igralištu gdje im sretan povratak u školske klupe poželjela ravnateljica škole. Predstavljeni su i učenici 1. razreda kojih ove godine ima 12, a učiteljica im je Danica Plivelić.  Nakon toga učenici sa svojim razrednicima proveli prvi sat upoznajući se s planovima za novu školsku godinu te dalje po rasporedu za ovaj radni tjedan.

Svima, a naročito prvašićima, želimo sretnu i veselu 2021./22. školsku godinu!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 7. 9. 2021. 08:57

Pozdravna pisma ministra i županice na početku nastavne godine Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 6. 9. 2021. 09:28

Početak nastavne godine 2021./2022.

Poštovani  učenici i roditelji,

nova nastavna  godina 2021./2022. počinje u ponedjeljak  6.rujna 2021. godine.

Radujemo se novom početku!

Okupit ćemo se na školskom igralištu, pozdraviti i s razrednicima  u 8:30 krenuti u učionice! Učenici putnici će čekati autobuse u uobičajeno vrijeme, a odvoz iz škole će biti u 11:20 h.Svi učenici će u školi dobiti hranu.Učenicima će biti podijeljeni udžbenici pa vas sve molim da obvezno ponesete torbe i papuče za preobuvanje.

Od utorka 7.9. odvoz će biti u 14:30 sati.

Molim vas da na poveznicama ispod pročitate dokumente Upute HZJZ i Modele i preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 u školskoj godini 2021./22.

https://mzo.gov.hr/vijesti/modeli-i-preporuke-za-rad-u-uvjetima-povezanima-s-bolesti-covid-19-u-pedagoskoj-skolskoj-godini-2021-2022/4511 

https://mzo.gov.hr/vijesti/upute-za-sprjecavanje-i-suzbijanje-epidemije-bolesti-covid-19-vezano-uz-rad-predskolskih-ustanova-osnovnih-i-srednjih-skola-u-skolskoj-godini-2021-2022-26-08-2021/4506 

Dobro nam došli u školu!

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 1. 9. 2021. 08:05

Jelovnik za rujan i raspored sati za predmetnu nastavu Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 31. 8. 2021. 14:19

Popis drugih obrazovnih materijala - radne bilježnnice Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalaze popisi drugih obrazovnih materijala - radne bilježnice od 1. do 8. razreda koji će se koristiti u školskoj godini 2021./2022.

Napomena: za učenike PŠ Maljevac u nazivu datoteke uz razred je i oznaka PŠ, za učenike koji rade uz prilagodbu sadržaja (prilagođeni program) uz razred je i oznaka PP.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 7. 7. 2021. 22:39

Podjela svjedodžbi

Učenicima OŠ Cetingrad, 6. srpnja podijeljene su svjedodžbe.  Učenicima koji su iz svih predmeta imali ocjenu odličan (5.00)  uručene su pohvalnice. Učenicima koji su  imali dobre rezultate na županijskim i sudjelovali na državnim natjecanjima te učenici generacije uručene su nagrade.  Pohvaljeno je četrnaest učenika, a nagrađeno šest učenika. 

Svim učenicima želimo ugodne ljetne praznike! 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 7. 7. 2021. 08:22

Posjet učenika iz Poljske - 30.6.

Drugog dana posjeta - 30. lipnja učenici iz grada Gronkowie iz Poljske razgledali su Cetingrad i posjetili crkvu UBD Marije. Nakon posjeta crkvi, u školi su nastavljene zanimljive radionice, najzanimljivija je bila ona na kojoj se pravila "masinca" pa su se rezultati radionice mogli i kušati. Plesalo se i pjevalo.  Svi sudionici na radionicama dobili su poklone koje su pripremile obje škole. Bio je to zanimljiv dan koje je realiziran u sklopu projekta Europskog socijalnog fonda  -Transnational Mobility of Students koji su pokrenuli učitelji iz škole im.Kazimierza Jagiellonczyka , w. Gronkowie s ciljem  upoznavanja kultura drugih naroda.

Fotografije se nalaze u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 1. 7. 2021. 22:32

Posjet učenika iz Poljske - 28.6.

U okviru međunarodne razmjene učenika OŠ Cetingrad posjetili su učenici iz Poljske, grada Gronkowie. Dvadeset učenika i četiri učiteljice  iz osnovne škole IM. Kazimierza Jagiellonczyka - W. Gonkowie najavili su se tijekom lipnja i nakon završetka nastavne godine posjetili su Hrvatsku. Tijekom svog boravka posjetili su   OŠ Cetingrad 28. lipnja,  planiran je posjet 30. lipnja.  Prvog dana, učenici OŠ Cetingrad pripremili su priredbu dobrodošlice na kojoj su i gosti iz Poljske prezentirali svoju domovinu i kulturu te tradicionalne plesove svog kraja. Nakon priredbe organizirana je zakuska na kojoj svi mogli degustirati jela iz Poljske: razne sireve, kobasice i kolače  te naše domaće kobasice, sireve i "masnicu". Druženje je nastavljeno kroz radionice koje su organizirale učiteljice iz Poljske i  OŠ Cetingrad.

Fotogafije pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 29. 6. 2021. 18:01

Posjet učenika i učiteljica iz Poljske

28.6.

U okviru međunarodnog programa razmjene učenika 28.6.2021. će nas kao partnersku školu posjetiti učenici i 4 učiteljice iz Poljske iz mjesta GRONKOW. Družit će se s nama 28. i 30.6.,svakodnevno od 10 sati do 15 sati.

Na fotografiji je hodogram aktivnosti za 28.6.

Dragi prijatelji, dobro nam došli!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 28. 6. 2021. 09:11

Dopunski rad na kraju nastavne godine

Dopunski rad

18.6.2021. godine

Odlukom Razrednog vijeća OŠ Cetingrad,Cetingrad, za učenike koji su negativno ocijenjeni na kraju nastavne godine 2020./2021. iz jednog ili dva nastavna predmeta organizira se dopunski rad u trajanju po 12 nastavnih sati za sve nastavne predmete u sljedeće dane:

srijeda, 23.6.2021.,  četvrtak, 24.6.2021.,  petak, 25.6.221.,                       utorak, 29.6.2021.,      četvrtak1.7.,     petak, 2.7.2021.

Dopunski rad organizira se prema sljedećem rasporedu:

Iz Matematike ( učiteljica Nikolina Magdić)  od 8:30 h do 12:00 h.

Iz Engleskog jezika (učiteljica Renata Bahorić) od 8:30 h do 12:00 h.

Tijekom dopunskog rada nije organiziran prijevoz učenika.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 18. 6. 2021. 12:50

Završetak nastavne godine 2020./21.

Posljednji dan nastavne godine 2020./21. obilježio je oproštaj učenika 8. razreda,  sportske igre i zajedničko druženje u učionicama. Učenici 8. razreda prigodnim su se govorima oprostili od djelatnika i učenika OŠ Cetingrad te su se uz prezentaciju, svi zajedno, prisjetili veselih trenutaka kroz njihovo osmogodišnje školovanje. Svoj doprinos posljednjem danu u osnovnoj školi dali su i na sportskim igrama gdje su odigrali dvije košarkaške utakmice, te nastavili s natjecanjem u zabavnim igrama  s učenicima 5., 6. i 7. razreda. Nakon zajedničkih aktivnosti, održani su satovi razrednih odjela i druženje u razredima.    Fotografije se nalaze u fotogaleriji.

Osmaši želimo vam uspješan nastavak školovanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 18. 6. 2021. 11:34

Priredba povodom Dana škole

 

 

 

 

U OŠ Cetingrad 17.6.2021.,  priredbom je obilježen  Dan škole i završetak nastavne godine. Priredba je održana na školskom igralištu, a sudjelovali su učenici iz svih razreda. Bilo je pjevanja, recitiranja, glume, plesa, sviranja. 

Tijekom priredbe pročitani su i nagrađeni učenici školske godine 2020./21.:   

  • Ema Dizdarević, 8. r -  sudjelovanje na državnom natjecanju - Islamski vjeronauk 
  • Maja Lesar, 7.r, Domagoj Medved i Maja M. Stipetić, 5.r.  - GLOBE - drž. smotra  
  • Kristijan Neralić, 7. r - 3. mjesto županijska razina - Tehnička kultura 
  • Nika Lesar, 5. r - 3. mjesto  županijska razina - Tehnička kultura     
  • Ramiza Munjaković, 8. r. - učenica generacije.

Svi izvođači bili su izvrsni, a  sve su nas, svojom izvedbom, oduševili učenici 5. razreda koji su, uz pratnju naših tamburaša, otpjevali bećarac posvećen epidemiološkoj situaciji u kojoj se nalazimo. Za kraj zajednički ples i povratak u školske klupe, jer još traje nastavna godina - do sutra  i onda LJETNI PRAZNICI!

Fotografije pogledajte u fotogaleriji

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 17. 6. 2021. 13:56

POZIVNICA RODITELJIMA I OSTALIM GRAĐANIMA - DOĐITE U ŠKOLU 17. I 18.6.

Poštovani roditelji,

pozivam vas u školu 17.6.2021.godine (četvrtak) na priredbu  posvećenu Danu škole i sretnom završetku nastavne godine 2020./2021.

Priredba će biti na igralištu, a zbog najave visokih temperatura  počet će u 8:30sati.

Odmah poslije priredbe učenici će imati doručak, a potom nastavu u školi.

Odvoz učenika putnika će biti uobičajen.

U petak s početkom u 8:30 sati na igralištu započinje zajednička nastava-priredba osmaša i sportske aktivnosti U KOJIMA MOGU SUDJELOVATI I RODITELJI.

ODVOZ UČENIKA U PETAK -  18.6. ĆE BITI U 13:00 SATI.

PODJELA SVJEDODŽBI - 6.7. U 11:00 SATI.

ZA PUTNIKE JE TOGA DANA  ORGANIZIRAN PRIJEVOZ.

Radujemo se vašem dolasku u školu!

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 14. 6. 2021. 09:44

Obavijest roditeljima od HZJZ-COVID-19 CIJEPLJENJE-VAŽNO

Poštovane ravnateljice i ravnatelji, poštovane stručne suradnice i suradnici,

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je objavio upute o PRIORITETNOM CIJEPLJENJU DJECE U DOBI OD 12 I VIŠE GODINA KOJA BOLUJU OD BOLESTI KOJE UVEĆAVAJU RIZIK ZA TEŽE OBLIKE BOLESTI COVID-19 CJEPIVOM PFIZER:

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Prioritetno-cijepljenje-djece-u-dobi-od-12-i-vi%C5%A1e-godina-koja-boluju-od-bolesti-koje-uve%C4%87avaju-rizik-za-te%C5%BEe-oblike-bolesti-COVID-19-cjepivom-Pfizer-1.pdf

 

Molimo Vas da proslijedite obavijest svim roditeljima.

Roditelji djece u dobi od 12 i više godina koja pripadaju u prioritetne skupine i punoljetni učenici koji pripadaju u prioritetne skupine s obzirom na zdravstveno stanje, ukoliko su zainteresirani,  trebaju

se javiti u Službu za školsku medicinu ZZJZ Karlovačke županije (047/411-286), svaki dan isključivo između 13:00 i 14:00 sati do 01.07. 2021. godine ili na e-mail adresu službe: skolska.karlovac@zjzka.hr, radi organizacije cijepljenja Pfizer cjepivom protiv Covid-19.

U prioritetne skupine pripadaju kronični srčani, plućni, bubrežni, metabolički, imunokomprimitirani bolesnici, Down sindrom, itd.

Pravo na cijepljenje imaju i roditelji sa statusom roditelja njegovatelja čija se djeca ne smiju cijepiti zbog zdravstvenih kontraindikacija, a pripadaju u gore navedenu prioritetnu skupinu, kao i njihovi pomoćnici u nastavi. ( Navedeno se uglavnom odnosi

na polaznike COODM KARLOVAC).

Sve upite o zdravstvenim kontraindikacijama ili o cijepljenju možete proslijediti na gore navedenu e-mail adresu ili na broj telefona 047/411- 286 u gore navedeno vrijeme.

Zaključno, po popisu zainteresiranih dalje ćemo obavještavati roditelje i punoljetne učenike o dinamici cijepljenja. Cijepljenje će se odvijati u Službi za školsku medicinu u prethodno dogovoreno vrijeme.

Srdačan pozdrav svima!

Sanja Čurjak, dr.med., spec. školske medicine

Voditeljica Službe školske medicine

 

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 8. 6. 2021. 22:59

Sudjelovanje naših učenika 2. razreda u eTwinning projektu Vijest ima dokument u privitku

Naši učenici 2. razreda, uz mentorstvo učiteljice i pedagoginje, uključili su se u eTwinning projekt "Mi smo dio Zemlje i ona je dio nas". S velikom motivacijom osmišljavali su samostalne aktivnosti, a neke od njih su: plakat "Zemlja sanja", igrokazi te eko poruke koju su im postale privjesci na ogrlicama koje su ponosno nosili.

Također,  uključivali su se i u suradničke aktivnosti, kao što je bilo rješavanje kviza i izbor dizajna EKO majice. 

Sudjelujući u eTwinning projektu učenici 2. razreda su unaprijedili postojeća znanja i vještine vezane uz tematiku projekta te se neposredno upoznali s eTwinning platformom. Nadalje, kao jedan od ishoda koji je proizašao su nove ideje koje su se iznjedrile te potencijalni projekti koje želimo zajedno organizirati. 

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Lukač  datum: 7. 6. 2021. 10:36

Preporuka roditeljima

Udruga Pragma je  predstavila idva dokumenta koja možete preuzeti na mrežnim stranicama:
 
- "Kako potaknuti osjećaj pripadanja školi? Smjernice udruge Pragma za osnovne i srednje škole": https://www.udruga-pragma.hr/kako-potaknuti-osjecaj-pripadanja-skoli/
 
- Publikaciju za roditelje "Od prvoga koraka do maratona": https://www.udruga-pragma.hr/od-prvoga-koraka-do-maratona/
  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 1. 6. 2021. 14:11

JELOVNICI LIPANJ Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 31. 5. 2021. 12:54

Upisi u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici 8. razreda i roditelji,

obavještavamo vas da je objavljena Odluka o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2021./2022. zajedno s dokumentom Struktura razrednih odjela i broj učenika 1. razreda srednjih škola u školskoj godini 2021./2022. 

Odluka je dostupna u nastavku. 

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2021_05_55_1107.html

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Lukač  datum: 24. 5. 2021. 10:55

Tjedan Crvenog križa

U Osnovnoj Cetingrad obilježen je Tjedan Crvenog križa. Učenici OŠ Cetingrad likovnim radovima sudjelovali su na izložbi  koja je postavljena u prostorijama GDCK Slunj. Učitelj TZK i voditelj izvannastavne aktivnosti Pomladak Crvenog križa, Marinko Tominac održao je predavanja o djelatnostima  i humanim vrednotama koje promiče Crveni križ. Osim teorije, učenici su imali priliku vidjeti prezentaciju zbrinjavanja najčešćih ozljeda koje se događaju u školi (nastava TZK i slobodno vrijeme).

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 21. 5. 2021. 11:48

Predstava Četiri čarobne riječi

U OŠ Cetingrad, 12.5.2021.  gostovao je Luka Vidović - mađioničar i glumac s predstavom Četiri čarobne riječi.  Edukativna predstava na šaljiv način šalje poruke kako neke stvari ne uspiju odmah, kako se potrebno potruditi i da se lijepim pristojnim ponašanjem može puno postići. Predstava je, sukladno epidemiološkim mjerama, održana na školskom igralištu, a prije svega obiluje smijehom i veseljem. Učenici razredne nastave i polaznici predškolskog programa uživali su u mađioničarskim trikovima, smijali se od početka do kraja predstave, a zna se da smijeh pozitivno utječe na zdravlje i karakter. Bilo je veselo i zabavno!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 13. 5. 2021. 08:35

Samovrednovanje škole

Poštovani roditelji, dragi učenici,

sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi dužni smo svake dvije godine provesti samovrednovanje rada škole.U nastavku slijede linkovi za popunjavanje upitnika posebno za učenike, a posebno za roditelje 4.,5., 6.,7. i 8. razreda. Upitnik je anoniman, a analizom ćemo dobiti odgovore na pitanja kakva  je  naša škola i smjernice za postizanje još većeg nivoa kvalitete - našeg zajedničkog cilja.

 

Zahvaljujem vam na suradnji!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 12. 5. 2021. 10:44

Odluka o početku i završetku nastavne godine 2021./22.

Poštovani,

Na linku je odluka o početku i završetku nastavne godine 2021./2022. i ostalo vezano uz nastavnu godinu:
  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 10. 5. 2021. 11:25

Međuškolski kviz na daljinu

 Početkom svibnja  u školskim knjižnicama u Cetingradu i Krnjaku održan je Kviz  na daljinu učenika četvrtih razreda OŠ Cetingrad i OŠ Katarine Zrinski Krnjak Kviz je dio planiranih aktivnosti kojima se obilježava  Godina čitanja 2021.  u okviru projekta Ministarstva kulture i medija.  Kviz je izrađen u interaktivnom web alatu Kahoot! , a pitanja su vezana uz kratke priče spisateljice Sanje Pilić Hoću i ja. Učenici su mogli u kvizu sudjelovati u svojim školama i kod kuće – zbog epidemioloških mjera. Učenici OŠ Katarine Zrinski pristupili su kvizu u ponedjeljak 3. svibnja, a učenici OŠ Cetingrad 4. svibnja 2021. godine.  Zadatak su shvatili ozbiljno, osjećao se  natjecateljski duh  i na kraju smo dobili odlične rezultate.  U prosjeku su učenici obje škole bili podjednaki, ali za mrvicu su bili bolji učenici OŠ Katarine Zrinski Krnjak. Pojedinačno  prvo mjesto osvojio je učenik  Stefan Mirković – OŠ K. Zrinski,  drugo mjesto  dijele učenici David Matić – OŠ Cetingrad i  Saša Dobrosavljević – OŠ K. Zrinski i treće mjesto osvojila je učenica Ivana Samardžija – OŠ Cetingrad.  Svi učenici zasladili su se bombonima, a prva tri mjesta nagrađena su knjigama i školskim priborima. 

 Zahvaljujemo razrednim učiteljicama i učiteljicama informatike koje su, uz školsku knjižničarku, doprinijele uspješnoj realizaciji kviza.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 7. 5. 2021. 09:13

Informiranje i savjetovanje učenika 8. razreda o izboru srednje škole Vijest ima dokument u privitku

Naši učenici 8. razreda su putem Zoom aplikacije prisustvovali izlaganju djelatnice CISOK-a Karlovac o izboru srednje škole. Dva školska sata s velikim zanimanjem su pratili izlaganje te sudjelovali na radionicama o tome koje su njihove sposobnosti, interesi te koja zanimanja mogu odabrati. Tijekom izlaganja upoznali su se sa srednjim školama na području Karlovačke županije, obrazovnim programima, bodovnim pragom koji je potrebno ostvariti te upisnim kvotama. S obzirom na to da nije nimalo jednostavno odabrati srednju školu i buduće zanimanje, upravo im je ovakvo predavanje dalo odgovore na određene nedoumice koje su naši učenici imali. 

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Lukač  datum: 5. 5. 2021. 13:09

Natjecanje učenika iz izbornog predmeta ISLAMSKI VJERONAUK Vijest ima dokument u privitku

Ove je godine županijsko Natjecanje iz ISLAMSKOG VJERONAUKA održano 1. travnja.Naša učenica 8.razreda Ema Dizdarević je osvojila 1. mjesto, dobila zahvalnicu za sudjelovanje i priznanje te je pozvana na državno natjecanje koje će se održati 24.5. 2021. godine.Zahvaljujemo Emi na sudjelovanju i čestitamo na osvojenom 1.mjestu te joj želimo dobre rezultate i na državnom Natjecanju iz ISLAMSKOG VJERONAUKA.

Bravo Ema!

Čestitamo i Eminom mentoru, kolegi Admiru Muhiću!

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 5. 5. 2021. 10:29

Obilježavanje važnih nadnevaka u PŠ Maljevac tijekom travnja

 

 

Učenici PŠ Maljevac, iako malobrojni, šest ih je u dva razreda,veoma vole praktične aktivnosti.Sa svojom kreativnom učiteljicom Ivanom Palaić tijekom travnja na maštovite načine obilježili su Dan planeta Zemlje i Svjetski dan plesa.U okviru izvannastavnih aktivnosti izradili su hranilice  za ptice i izradili vrećice Petar Pan. Bravo !

Fotografije pogledajte pod opširnije!

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 4. 5. 2021. 09:34

Online izdanje programa "Film i diskusija" Festivala tolerancije

Učenici 8. razreda naše škole u petak, 30. travnja 2021. godine, pridružili su se online izdanju programa "Film i diskusija" Festivala tolerancije putem Google Meet poveznice. Festival tolerancije jedinstvena je kulturno - edukativna platforma koja raznolikim programom progovara o društvenim problemima današnjice, promičući kulturu nenasilja, tolerancije i demokracije. S obzirom na to da je edukacija mladih detektirana kao bitan segment razvoja demokratskog društva, uključili smo i učenike 8. razreda u ovaj program. U pripremi učenika za razgovor sudjelovale su učiteljica Povijesti i učiteljica Hrvatskog jezika, pogledavši s učenicima kratki film o dječaku iz Irana koji je dobio azil u Hrvatskoj. 

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Lukač  datum: 3. 5. 2021. 11:45

Obavijest roditeljima o načinu održavanja nastave od 3.5.2021. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

u privitku je odluka STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE KARLOVAČKE ŽUPANIJE  prema kojoj se u našoj školi  za sve učenike od 3.5. nastavlja izvođenje nastave po modelu A-u školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 30. 4. 2021. 10:42

Jelovnici za svibanj za Cetingrad i Maljevac Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 29. 4. 2021. 12:33

Državna smotra i natjecanje GLOBE

Učenici Osnovne škole Cetingrad pozvani su na  Državnu smotru i natjecanje hrvatskih GLOBE škola. Smotra će se održati 19. svibnja 2021. godine. Školu će predstavljati tročlani tim: Maja Lesar - 7. razred,  Domagoj Medved - 5. razred i Maja Marijana Stipetić - 5. razred, koji će pristupiti online rješavanju zadataka u matičnoj školi. Mentorica GLOBE grupe je učiteljica prirode i biologije Ljiljana Panjević. Našim učenicima želimo puno uspjeha.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 27. 4. 2021. 11:05

Obavijest roditeljima o načinu izvođenja nastave od 26.4. do 2.5.2021. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

na temelju odluke STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE KARLOVAČKE ŽUPANIJE obavještavam vas da će od ponedjeljka 26.4. svi  naši učenici od 1. do 8.razreda imati nastavu u školi.Sve će biti uobičajeno:dovoz, raspored sati, prehrana i odvoz u 14,30 sati.

U privitku je Odluka STOŽERA.

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 23. 4. 2021. 10:03

Dan planeta Zemlje - 22. travnja Vijest ima dokument u privitku

Učenici razredne nastave razrednim projektima obilježili su Dan planeta Zemlje, koji se obilježava 22. travnja. Nakon istraživanja izrazili su se likovno i dočarali na plakatima svoju zabrinutost za naš planet, a učenici 2. razreda napisali su kratke igrokaze posvećene planetu Zemlji koje su i odglumili. (Možete ih pročitati u prilogu.) Pridružili su se i polaznici predškolskog programa svojim likovnim radovima. Svojim radovima učenici 2. razreda su se priključili eTwinning projektu pod nazivom "Mi smo dio Zemlje i ona je dio nas". Tako su uz 35 škola, i naši učenici prezentirali svoje kreativne ideje koje su pripremili za Dan planeta Zemlje sa sljedećom mišlju: "Zemlja voli zelene snove, dok bijeli oblaci po njoj plove. Voli kad se na nju ne bacaju vreće, otpad, staklo, plastika ili bilo kakvo smeće."

Dan planeta Zemlje obilježava se u Hrvatskoj od 1990. godine, a ideja je rođena još 1969. godine u okviru djelovanja Ujedninjenih naroda. Danas Dan planeta Zemlje obilježava 190 država širom svijeta s ciljem jačanja svijesti ljudi prema prirodnom okruženju.

Fotografije pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 23. 4. 2021. 09:12

Obavijest o načinu izvođenja nastave od 12.4.2021. godine Vijest ima dokument u privitku

Dragi i poštovani učenici i roditelji,

nadam se da ste ugodno proveli proljetni odmor i podsjećam da se počnete lagano pripremati za nastavak "škole".

Na temelju odluke Stožera civilne zaštite Karlovačke županije od 9.travnja 2021. godine  obavještavam vas da će učenici od 1.do 4.razreda od ponedjeljka 12.4.  nastavu imati u školi, a učenici od 5.do 8.razreda prema modelu C-na daljinu.

Za učenike RN će biti organizirana prehrana kao i do sada, a odvoz iz škole  učenika putnika u 13 sati.

Radujemo se novom početku!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 9. 4. 2021. 11:17

Jelovnici za travanj - OŠ Cetingrad i PŠ Maljevac Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 8. 4. 2021. 10:11

Ministrova čestitka za Uskrs Vijest ima dokument u privitku

PISANICA

 
Uskrsno mi jutro
donijelo na dar
čokoladnog zeca,
pisanica par.

Šarena se jaja
mogu risat rukom
obojiti bojom
ili lukom.

Pisanicu što načiniš,
k'o darak ćeš dati,
uz čestitke, tople želje
                                          Uskrs svima čestitati!Read more: http://www.pjesmicezadjecu.com/proljetne-i-uskrsne-pjesmice/pisanica.html#ixzz6qsFVp0SM

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 2. 4. 2021. 12:41

Uskrs u OŠ Cetingrad

Povodom blagdana Uskrsa i proljetnih praznika u OŠ Cetingrad  za učenike od 1. do 4. razreda održane su radionice na kojima su se bojala jaja - pisanice, crtali i izrađivali  razni ukrasi.

Na poveznici USKRS U OŠ CETINGRAD  pogledajte radove učenika u digitalnoj izložbi.

Fotografije se također nalaze u fotogaleriji.

Sretan Uskrs!

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 1. 4. 2021. 10:46

Zahvalnica za sudjelovanje

Učenici 7. i 8. razreda sudjelovali su na 15. literarno-likovnom natječaju POJ RIČI MATERINSKE  u organizaciji Osnovne škole Primošten.  Naši učenici sudjelovali su s likovnim radovima, a radovi učenica i učenika 8. razreda: Renate Samardžija,  Ramize Munjaković, Ane Vuković, Sandija Ogreševića i Mihovila Kampića te učenice 7. razreda Maje Lesar objavljeni su u Zborniku radova Poj riči materinske, XV literarno-likovni natječaj Osnovna škola Primošten, 2021.

Mentorica učenika je učiteljica likovne kulture Irena Komšić-Šimić.

Čestitamo učenicima i mentorici na objavljenim radovima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 1. 4. 2021. 10:02

Županijska smotra LiDraNa

U utorak 16.3.2021. išla sam na županijsko natjecanje LiDraNo u Karlovac u Zorin dom. Mene i učiteljicu Marinu (moju mentoricu) vozio je domar Mate školskim kombijem. Kad smo tamo došle, sjele smo i gledale zanimljivi filmić kojim se predstavila OŠ Mahićno, škola domaćin županijske smotre.  Kada je film završio, počeli smo nastupati. Ja sam bila šesta, imala sam tremu, ali poslije je sve bilo u redu. Izvela sam monolog Hej..zvonilo je! koji je napisala Maja Brajko-Livaković. Poslušali smo druge točke, a zatim smo si mogli uzeti sendviče i vodu. Vani smo čekali rezultate, upoznala sam nekoliko novih prijatelja koji su jako dobri. Upoznala sam čak i poznatu glumicu Nažalost, nisam prošla na državno natjecanje, ali svejedno sam bila sretna i zadovoljna svojim nastupom i  uspjehom. 

Bilo mi je jako lijepo i ako budem mogla, rado ću ići opet! 

Napisala Nika Lesar, učenica 5.r. 

U srijedu, 17.3. smo sudjelovali na daljinu u novinarsko-literarnom dijelu županijske smotre LiDraNa. Učenica 8.r. Anamarija Medved konkurirala je problemskim člankom. Na državnu razinu nismo proslijeđeni, ali bogatiji smo za jedno novo iskustvo 

Veselimo se sljedećoj školskoj godini i novom LiDraNu. 

Citat iz monologa Hej...zvonilo je! 

Slušaj, gledaj i pamti. Pamti sa srcem, jer, imaš privilegiju. Živiš! Hej, zvonilo je! Čeka te novi početak! 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Capan  datum: 24. 3. 2021. 12:24

Obavijest roditeljima o izvođenju nastave od 25.3.2021. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

na temelju Odluke Stožera civilne zaštite Karlovačke županije obavještavam vas da će učenici od 5.do 8.razreda od 25.3. do 1.4. nastavu pohađati po modelu C-nastava na daljinu, a učenici od 1. do 4.razreda po modelu A-nastava u školi.Dovoz učenika putnika će biti uobičajen, a odvoz iz škole u 13:00 sati.

Za eventualne nejasnoće kontaktirajte razrednike.

Od 2.4. do 9.4. je proljetni odmor za sve učenike.

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 24. 3. 2021. 10:53

Radovi i fotografije učenika PŠ Maljevac

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 23. 3. 2021. 11:10

Godina čitanja 2021.

Osnovna škola Cetingrad priključila se obilježavanju Godina čitanja 2021 koje je proglasilo Ministarstvo kulture i medija. Uključili smo se s aktivnošću Svakog tjedna priča jedna za učenike prvog i drugog razreda te polaznike predškolskog programa. Također je planiran online kviz za učenike 3. i 4. razreda.

Vezano uz Godinu čitanja 2021. školska knjižnica uključila se u eTwinning projekt - Projekt školskih knjižničara Godina čitanja 2021. gdje će se prezentirati aktivnosti koje se provode u školi povodom obilježavanja Godine čitanja 2021.

U projekt će, osim učenika razredne nastave, biti povremeno uključeni i učenici predmetne nastave.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 18. 3. 2021. 10:34

Natjecanje Mladih tehičara

Županijsko natjecanje održano je 5.ožujka 2021. u OŠ Švarča u Karlovcu. Natjecanje Mladih tehničara obuhvaća 12 kategorija i sudjelovalo je 104 natjecatelja, učenici od 5.-8.r. osnovne škole. Na natjecanju su sudjelovali i naši učenici, pod mentorstvom učiteljice Elvire Špelić Vidović i postigli izvanredne rezultate.
Nika Lesar,5.r., maketarstvo i modelarstvo - 3.mj., Kristijan Neralić,7.r. - strojarske konstrukcije - 3.mj. i Leo Žalac, 7.r. - obrada materijala.
Čestitamo na postignutim rezultatima!

Napisala: Elvira Špelić-Vidović

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 3. 2021. 13:12

Prometna učilica Vijest ima dokument u privitku

Naši učenici, od 5.-8.r,sudjelovali su na 12. državnom natjecanju iz poznavanja prometnih pravila i propisa te postigli izvrsno 19.mj. od preko 500 škola iz cijele Hrvatske.
Najbolja učenica na našoj školi je Martina Dundović, 5.r. koja je i nagrađena majicom Prometne učili i čokoladom. Voditeljica natjecanja, Elvira Špelić Vidović nagrađena je plaketom "Prijatelj djece u prometu" i prijenosnim računalom jer je među 5 najboljih voditelja na natjecanju
Čestitamo svima na postignutim rezultatima.

Napisala: Elvira Špelić-Vidović

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 16. 3. 2021. 13:10

Međuopćinska smotra LiDraNa Vijest ima dokument u privitku

Ovogodišnja međuopćinska smotra LiDraNa održana je 12. veljače 2021. Kako smo se već naviknuli na ´novo normalno´, tako nam ni ova smotra koja je održana na daljinu nije bila neobična. Tomu najviše možemo biti zahvalni domaćinu, OŠ Draganići, koji su se potrudili da smotra ostane na visokom nivou organizacije iako je održana putem platforme Teams. Nisu izostali ni okrugli stolovi koji su nama, natjecateljima  i mentorima, jako važni jer iz njih puno toga naučimo slušajući komentare profesionalnih glumaca.

Našu školu  ove godine predstavljale su 3 učenice i to na području pojedinačnog dramskog izraza i novinarstva. Učenica 5.razreda Anamari Medved krasnoslovila je pjesmu Dobriše Cesarića, Oblak. Nika Lesar, također učenica 5.razreda, izvela je monolog Maje Brajko-Livaković, Hej, zvonilo je. Anamarija Medved, 8.razred, napisala je problemski članak pod naslovom Lockdown iz našeg kuta. Učenice je pripremila učiteljica Marina Capan.

Uz puno lijepih riječi i pokoju konstruktivnu kritiku na županijsku smotru predložene su Nika Lesar i Anamarija Medved. Veselimo se županijskoj smotri i nadamo se da će nam epidemiološke mjere dopustiti da stanemo na  daske koje život znače.

U prilogu se nalazi problemski članak učenice Anamarije Medved.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Capan  datum: 26. 2. 2021. 13:01

Donacija Gradskog društva Crvenog križa Slunj

 Gradsko društvo Crvenog križa  Slunj doniralo nam je 1000 dječjih maski.Svaki će učenik dobiti po 10 maskica.Iz većih kutijica u manje vrećice s maskama i dezinficiranim ručicama rasporedili su ih učenici 5.razreda.

Hvala ravnateljici Crvenog križa Slunj gospođi Mirjani Puškarić na donaciji!

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 26. 2. 2021. 10:50

Jelovnici za ožujak-Cetingrad i Maljevac Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 26. 2. 2021. 10:44

Obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja Vijest ima dokument u privitku

Učenici predmetne nastave  pratili su danas online edukaciju Upravnog odjela za školstvo Karlovačke županije na temu vršnjačkog nasilja putem online platforme Microsoft Teams. Na taj način, te nošenjem ružičastih majica, obilježili smo ovaj dan i razgovarali o temi vršnjačkog nasilja u svakom razrednom odjelu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Lukač  datum: 24. 2. 2021. 13:22

Obavijest o sudjelovanju u humanitarnoj akciji za pomoć SŠ Glina

 

Tijekom veljače provodili smo humanitarnu akciju-prikupljanje sredstava za  Srednju školu Glina koja je teško oštećena u potresu  29. prosinca 2020. godine  i trenutno je neupotrebljiva za korištenje (crvena naljepnica).

Prikupljeno  je i na žiro-račun 24.2.uplaćeno 6.912,00 kuna.

Hvala svim učenicima, roditeljima i djelatnicima škole  na pomoći Srednjoj školi Glina!

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 24. 2. 2021. 09:34

Posjet pročelnice Upravnog odjela za školstvo Vijest ima dokument u privitku

Dana 19.2.2021. školu je u pratnji dviju suradnica posjetila pročelnica Upravnog odjela za školstvo Karlovačke Županije gospođa Marija Šćulac.

Ispred škole na radnom sastanku  su bili: Marinko Tominac, Lucija Matić, Tajana Lukač i Zorka Cindrić. Raspravljalo o  provedenim  projektima  i programima kao  i projektima koji su u planu ove i sljedeće godine te o ostalim potrebama škole u narednom razdoblju.

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 23. 2. 2021. 13:32

Poklade, maškare, fašnik

Poklade, maškare, fašnik nazivi su za razdoblje nakon Nove godine do Pepelnice  i tada svatko ima priliku postati netko drugi.  U  OŠ Cetingrad maškare su obilježene 16. veljače. Učenici su se mogli, po želji, prerušiti i jedan školski dan provesti kao princeza, mačka, pas, vuk, cvijet, policajac, robot.....  Nije bilo okupljanja i predstavljanja među razredima, sve maske su bile posebne jer su tog dana odvele učenike u drugi svijet.

Fotografije pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 16. 2. 2021. 10:34

Dan sigurnijeg interneta

Dan sigurnijeg Interneta ove godine obilježen je 9. veljače u cilju promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Ovogodišnja tema bila je  "Zajedno za bolji internet". U OŠ Cetingrad   organizirane su  aktivnosti na Satovima razrednih odjela i Informatike. Učenici su naučili  o sigurnosti na internetu, koja su njihova prava i odgovornosti u korištenju interneta te kritički promišljali o vijestima na internetu.  

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 9. 2. 2021. 10:53

Akcija za obnovu škole oštećene potresom Vijest ima dokument u privitku

Poštovani,

Osnovna škola Cetingrad zajedno s ostalim osnovnim i srednjim školama  kojima je osnivač Karlovačka županija uključuje se u akciju prikupljanja sredstava za obnovu jedne škole pogođene potresom krajem prošle godine na području Sisačko-moslavačke županije. Dopis Upravnog odjela za školstvo  Karlovačke županije sa svim relevantnim podatcima nalazi se pod Opširnije. Pozivaju se svi zaposlenici škole i roditelji naših učenika da se dragovoljno uključe u akciju kojom će doprinjeti  bržoj  sanaciji Srednje škole Glina od posljedica potresa i omogućiti nastavak školovanja mladim ljudima u njihovoj školi. 

 

 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 2. 2. 2021. 10:36

Upute za postupanje u opasnostima, nesrećama i katastrofama Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Zorka Cindrić  datum: 14. 1. 2021. 11:05

Međunarodno natjecanje Dabar

Učenici OŠ Cetingrad sudjelovali su na međunarodnom online natjecanju Dabar. Natjecanje je održano 12.10.2020. godine, a sudjelovalo je 13 učenika iz 2., 3., 5. i 8. razreda. Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućio jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja. Iako se rješavanje zadataka temelji na informatici, možete ih rješavati i bez informatičkog predznanja. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga "Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNet-a. Natjecanje podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Ponosni smo što su naši učenici dijelom međunarodnog natjecanja i što ga svojim sudjelovanjem podržavaju.

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 12. 11. 2020. 12:44

Sigurnost djece na internetu - preporuka

Poštovani roditelji!
Uobičajena je postala svakodnevna upotrebe interneta od strane naše djece. Iako često internet koristimo u edukativne svrhe, svjesni smo i neprimjerenih sadržaja ili ponašanja kojima djeca na internetu mogu biti izložena. U tu svrhu, u suradnji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti i Hrvatske pošte, pokrenut je program Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija. Više informacija o programu, dostupnim brošurama i videima možete potražiti na sljedećim poveznicama.
http://bit.lyHAKOM1
http://bit.lyHAKOM4
http://bit.lyHAKOM5

  :: opširnije :: 


objavio: Božica Tominac  datum: 3. 12. 2019. 11:45
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

E - dnevnik

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 25. 11. 2011.

Ukupno: 294454

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča

Forum

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
preskoči na navigaciju